Sådan sælger du og tjener på dine sølvsmykker

Sådan sælger du og tjener på dine sølvsmykker

Uanset om du ønsker at rydde ud i dine smykker, eller du har brug for at slippe af med et par grimme smykker, af dem, som er givet af din gamle tante, er der gode muligheder for at sælge ud af sølvsmykker. Du tjener både penge på det rent økonomisk og har samtidigt mere plads til nye, smukke smykker, som du rent faktisk gider gå med. Samtidigt kan du glæde andre med dine aflagte sølvsmykker – så det er en win-win situation for alle. 

Hvor skal jeg sælge mine sølvsmykker?

Internets fremkomst betyder, at der er kommet masser af muligheder, når det kommer til salg af sølvsmykker. Et alternativ til at sælge online er at tage dit sølv med til en sølvsmed. Hvis du har en favorit lokal juveler, kan de også købe uønskede sølv- og guldsmykker. Ved at gøre dette gennem en lokal smykkebutik, kan du have lettere at forhandle med personen, da det foregår ansigt til ansigt, og derved får du muligheden for at opnå nogle bedre Sølvpriser.

Hvad skal jeg fokusere på, når jeg sælger sølvsmykker?

Der er et par kendetegn ved sølv, som du kende til og have sat dig ind i, før du prøver at sælge ud af dine smykker. Først og fremmest kommer sølv i forskellige legeringer. Rent sølv, er normalt mærket 999, og indeholder for eksempel 99,9% sølv.

Generelt er smykker lavet af en sølvlegering, såsom sterlingsølv. Dette skyldes, at sølv er et meget blødt metal og let får ridser. Ved at blande sølv med noget andet metal, normalt kobber, bliver stykket hårdere og mere bærbart. Sterling sølv indeholder 92,5% sølv og er typisk mærket 925 et eller andet sted på stykket. Andre markeringer inkluderer 800 for 80% sølv og 500 for 50% sølv. Se efter disse markeringer et eller andet sted på dit smykke for at sikre, at du sælger ægte sølvsmykker og ikke blot smykker, der er sølvbelagt. Det er sjældent særligt interessant for potentielle købere. 

Hvordan kan jeg få den bedste pris på mine sølvsmykker?

Før du forsøger at sælge sølvsmykker, er det vigtigt at kende og have forstået dets generelle værdi. Slå markedsprisen på sølv op, inden du går i gang med at sælge dine sølvsmykker. Disse oplysninger kan være nyttige, når man forhandler om salgsprisen.

For de bedste tilbud skal du veje dine smykker forinden, og derefter beregne, hvor meget hver smykke er værd at bruge imod den aktuelle værdi af dit sølvsmykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*